| |     latinica | english  
Насловна
ПОСЕТА ЦРКВИ У VALMONTU, SAINT AVOLD

Дана 29. октобра 2017, поводом обележавања Свете Петке у православној цркви у Saint Avold-u, Valmont, православни свештеник отац Петар Лукић и француски православни свештеник Архимандрит Иларион одржали су службу посвећену овој светитељки, али и миру и напредку свих хришћана.

Приликом посете конзул се упознала са историјом настанка ове цркве, која обележава 51. годину постојања, а коју су својим трудом и радом изградили сами грађани пореклом из Србије и Републике Српске, као израз потребе за духовним центром и местом окупљања, далеко од матице. Настављени су раније започети разговори о потреби да се у овом месту организује допунска настава српског језика за децу, након прикупљања тачног броја заинтересоване деце.

Својом посетом, конзул је, пружила пуну подршку животу и раду ових људи и сваку помоћ која је неопходна у решавању конзуларних питања ових грађана на свом јурисдикционом подручју.


Верзија за штампу
Архива вести
ПОСЕТА ЦРКВИ У VALMONTU, SAINT AVOLD
ПРОСЛАВА ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У МЕСТУ LOUGRES, MONBELIJAR
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ
Избори за Председника Републике, гласање у иностранству
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЋЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ -ОТУЋЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)