| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова
Рад са странкама само у претходно заказаном термину: 09:00 - 12:00 часова  и сваке прве суботе у месецу

 

Празници

Адреса
26, Avenue de la Forêt Noire
67000 Strasbourg

France

 

Телефон:  + 33388 / 353-980 Локација/Мапа
Факс:        + 33388 / 360-949 Конзуларна надлежност
Е-mail: consulate.strasbourg@mfa.rs Почасни конзули

Веб сајт: http://www.strasbourg.mfa.gov.rs

 
Телефон за хитне случајеве  +33388/353980 (ван радног времена)  
 

Заказивање термина за конзуларне услуге искључиво путем платформе еКонзулат.

1 особа = 1 термин, 1 термин = 1 услуга, за сваку особу и за сваку услугу морате имати заказан термин.

 


 
 
 
Конзул Царић на литургији поводом Сретења и Дана државности

Конзул Републике Србије др Славољуб Царић присуствовао је данас литургији поводом Сретења и прославе Дана државности Републике Србије у Српској православној цркви у Стразбуру. Литургију jе служио свештеник протојереј Петар Лукић.


Конзул Царић са председником региона Гранд Ест Леројем

 

Конзул Славољуб Царић се 8. фебруара 2024. године срео са Франком Леројем, председником региона Гранд Ест, који је на предавању у Удружењу европских парламентараца говорио о себи, региону и приоритетима свог рада.

Лерој је изабран за председника региона Гранд Ест 13. јануара 2023. године, наследивши свог претходника Жана Ротнера. Претходно је господин Лерој био градоначелник града Епернеа више од 22 године, од 2000. до 2023. године. У међувремену, придружио се Регионалном савету Гранд Ест 2016. године, а након  избора 2021. године изабран је за првог потпредседника региону, задужен за животну средину, еколошку транзицију и декарбонизацију што су уједно приоритети његовог садашњег мандата.

Иначе, регион Гранд Ест је настао 1. јануара 2016. спајањем Алзаса, Шампањ-Ардена и Лорене. Њега чини 10 департмана. Са више од 5,5 милиона становника, има удео од 8,4% у популацији Француске. Дубоко европски, регион Гранд Ест је једини регион у Француској који дели границе са 4 земље: Немачком, Белгијом, Луксембургом и Швајцарском. То је и највећа француска регија по броју општина и водећи пољопривредни регион Француске и други индустријски регион Француске.


Конкурс за суфинанисирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону

Обавештавамо Вас да је Одлуком МСП бр. 24/30-2024/01 од 19. јануара 2024. године расписан Конкурс за суфинанисирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског културног, етничког и верског идентитета и унапређење економске сарадње матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.Конкурс ће бити отворен у периоду од 1. фебруара 2024. године (од 15.30 часова) до 12. фебруара 2024. године (до 15.30 часова).

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на следећим линковима:

www.mfa.gov.rs

www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова