| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 08:00 – 16:00 часова
Рад са странкама: 09:00 - 12:00 часова  и сваке прве суботе у месецу

Празници

Адреса
26, Avenue de la Forêt Noire
67000 Strasbourg

France

 

Телефон:  + 33388 / 353-980 Локација/Мапа
Факс:        + 33388 / 360-949 Конзуларна надлежност
Е-mail: consulate.strasbourg@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.strasbourg.mfa.gov.rs  
   
 

 


 
КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКЕ МЕДИЦИНСКЕ ДИЈАСПОРЕ


 
 
ПРОСЛАВА СРПСКЕ (ПРАВОСЛАВНЕ) НОВЕ ГОДИНЕ

Конзул - шеф Конзулата је дана 13. јануара 2018. године, заједно са многобројним грађанима, по позиву председнјика Клуба  ,,Никола Тесла,, у Киргенсхаиму, надомак Милуза, прославила Српску Православну Нову годину.

Након одржаног пригодног програма ђака допунске наставе на српском језику и њиховог представљања наученог о Бадњем дану, Божићу и Новој години кроз музичко-сценске симболе српске културе, под вођством редовног наставника Снежане Милетић, присутнима се обратила и конзул. Она је, честитала Православну Нову годину свим присутним грађанима, у своје и у име државе Републике Србије, обећала им да ће Конзулат и даље давати пуну подршку животу и раду ових људи, као и сваку помоћ која је неопходна у решавању њихових питања, те им пожелела да буду поносни на своју Србију.

Прослави је присуствовао и Michael Cheray, помоћник градоначелника Киргенсхаима, са којим је договорена даља сарадња у представљању културних пројеката значајних за Републику Србију.


ПОСЕТА ЦРКВИ У VALMONTU, SAINT AVOLD

Дана 29. октобра 2017, поводом обележавања Свете Петке у православној цркви у Saint Avold-u, Valmont, православни свештеник отац Петар Лукић и француски православни свештеник Архимандрит Иларион одржали су службу посвећену овој светитељки, али и миру и напредку свих хришћана.

Приликом посете конзул се упознала са историјом настанка ове цркве, која обележава 51. годину постојања, а коју су својим трудом и радом изградили сами грађани пореклом из Србије и Републике Српске, као израз потребе за духовним центром и местом окупљања, далеко од матице. Настављени су раније започети разговори о потреби да се у овом месту организује допунска настава српског језика за децу, након прикупљања тачног броја заинтересоване деце.

Својом посетом, конзул је, пружила пуну подршку животу и раду ових људи и сваку помоћ која је неопходна у решавању конзуларних питања ових грађана на свом јурисдикционом подручју.


ПРОСЛАВА ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У МЕСТУ LOUGRES, MONBELIJAR

 

 

 

Конзул - шеф Конзулата Анђелка Шимшић, посетила је цркву у месту LOUGRES, Monbelijar, поводом догађаја обележавања црквене славе Света Петка, 22. октобра 2017. године, где ју је са животом православних хришћана у овој француској области Алзас, упознао православни свештеник отац Петар Лукић.

 

Након одржане службе посвећене овој светитељки и молитве за мир и напредак свих хришћана, редован наставник допунске наставе на српском језику, Снежана Милетић, представила је ђаке допунске српске школе са овог простора, који су након отпеване химне својим пригодним програмом поздравили присутне.

 

Својом посетом, конзул је, пружила пуну подршку животу и раду ових људи и сваку помоћ која је неопходна у решавању конзуларних питања свих грађана на свом јурисдикционом подручју.

 

Наредне недеље 29. октобра 2017. године, предвиђено је да конзул присуствује црквеној прослави Свете Петке у месту SAINT Avold, Valmont, где српска црква постоји већ 5о година.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова