Printer Friendly Version САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА СА НАЧЕЛНИКОМ ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ @ 15 July 2021 02:36 PM

Председник Вучић и генерал Лекоантр су разговарали и o јачању војноекономске и војнотехничке сарадње, као и о унапређењу сарадње у области заједничке обуке, укључујући и операције под окриљем Европске уније. Саговорници су посебно размотрили унапређење војнообразовне сарадње на бази реципроцитета.

„Србија у Француској види поузданог партнера у области војнотехничке и војноекономске сарадње, што потврђује и кроз бројне уговоре који су закључени у протеклом периоду“, рекао је председник Вучић и нагласио да је партнерство и сарадња и у овој области од стратешког интереса за обе земље.

Саговорници су размотрили и актуелну ситуацију у борби против пандемије Ковид-19 и истакли да једино заједничком акцијом на глобалном нивоу можемо да превазиђемо изузетно тешке последице које је ова болест нанела свим аспектима живота.

Председник Вучић је посебно истакао да пуноправно чланство Србије у ЕУ остаје један од кључних спољнополитичких приоритета наше земље и додао да Србија улаже велике напоре у процесу евроинтеграција.

„Подршка Француске на нашем европском путу је од великог значаја и ми на ту подршку рачунамо“, рекао је председник Вучић и додао да је Србија прихватила нову методологију у приступним преговорима, те да очекује да се постигнути резултати адекватно и валоризују кроз отварање нових поглавља у преговорима.

Извор: www.predsednik.rs

Фото: www.predsednik.rs

10. јуна 2021. године