Printer Friendly Version САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ ФРАНЦУСКЕ @ 23 February 2021 01:12 PM

Председник Вучић је изразио захвалност председнику Макрону за гостопримство, а посебно за однос уважавања који има за Србију.

“Председник Макрон је један од ретких државника, угледних и утицајних у оквирима европске и светске политике и економије, који је увек спреман да чује српске ставове и разуме тежину нашег положаја“, рекао је председник Вучић. Он је изразио задовољство што председник Макрон намерава да поново посети Србију, јер је његова посета 2019. године оставила посебан траг у историји српско-француских односа и дала им нови замајац.

Председник Вучић је, такође, рекао да су добри односи са Француском од изузетне важности за Србију и да ће лично пратити реализацију заједничких пројеката. Констатовано је да пројекат београдског метроа добро напредује и да прати планирану динамику. Размотрен је и напредак других великих пројеката попут радова на аеродрому "Никола Тесла", којим управља француски "Ванси" и санације депоније Винча, у којој учествује француски "Суец". С тим у вези, на састанку, којем су присуствовали министри Небојша Стефановић и Синиша Мали, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.

Председник Вучић је и овом приликом изразио наду да ће Србија, прихватањем нове методологије за вођење преговора са ЕУ, остварити напредак на европском путу.

Београд,

11. фебруар 2021. године