Printer Friendly Version PRVA MANIFESTACIJA „DANI KONZULATA“ U STRAZBURU @ 11 September 2019 12:32 PM

Dana 18. maja o.g. održani su 1.-vi Dani konzulata u kojima je učestvovalo više od 27 od 44 prisutnih predstavništava u Strazburu, čime se omogućilo velikoj publici da otkriju ulogu i funkciju konzulata: predstavljanje svojih zemalja i njihovih državljana, te pomoć njihovim državljanima.

Svaka zemlja je imala svoj štand na koje se mogla predstaviti, kao i štand za animaciju, na kome se mogla predstaviti muzičko scenska kulturna ponuda. Republika Srbija se ove godine predstavila folklornim igrama u izvođenju Asocijacije „Jedinstvo-folklor“iz Strazbura. Na štandu Republike Srbije smo, uz pomoć gostiju iz Srbije: Nacionalne asocijacije za stare i umetničke zanate i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ kroz interaktivne radionice i izložbu predmeta domaće radinosti predstavili tri zanata iz Srbije: tkački, kaligrafski i opančarski zanat.

Iza štanda prijatelji konzulata su se posvećivali posetiocima predstavljajući bogatstvo i raznolikost kulturne i turističke, te gastronomske ponude svoje zemlje. Ponosni smo i zadovoljni obzirom da je Gradonačelnik Strazbura, sa suprugom posetio naš štand, gde mu je pripremljen prigodan poklon.