Printer Friendly Version ПРВА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ КОНЗУЛАТА“ У СТРАЗБУРУ @ 11 September 2019 12:30 PM

Дана 18. маја о.г. одржани су 1.-ви Дани конзулата у којима је учествовало више од 27 од 44 присутних представништава у Стразбуру, чиме се омогућило великој публици да открију улогу и функцију конзулата: представљање својих земаља и њихових држављана, те помоћ њиховим држављанима.

Свака земља је имала свој штанд на коме се могла представити, као и штанд за анимацију, на коме се могла представити музичко сценска културна понуда. Република Србија се ове године представила фолклорним играма у извођењу Асоцијације „Једниство-фолклор“ из Стразбура. На штанду Републике Србије смо, уз помоћ гостију из Србије: Националне асоцијације за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“ кроз интерактивне радионице и изложбу предмета домаће радиности представили три заната из Србије: ткачки, калиграфски и опанчарски занат.

Иза штанда пријатељи конзулата су се посвећивали посетиоцима представљајући богатство и разноликост кутурне и туристичке, те и гастрономске понуде своје земље. Поносни смо и задовољни обзиром да је Градоначелник Стразбура, са супругом посетио наш штанд, где му је припремљен пригодан поклон.