Printer Friendly Version ПРОСЛАВА ФРАНЦУСКО - СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА У САНСУ, 19 мај 2018,године @ 15 November 2018 12:21 PM

Дана 19. маја о.г. у департману Yonne (Јон), у граду Сaнс, у организацији Удружења „Шумадија –Сaнс“ уприличена је прва прослава Српско-Француског пријатељства, на којој је присуствовали представници локалне власти, наши грађани, представник Амбасаде РС у Паризу и Конзул РС у Стразбуру.

Том приликом свечаност је отворила градоначелник Marie Louisse Fort, која је нагласила да су активности удружења од значаја за културни развој општине и њену диверсификацију. Председник удружења Горан Радосављевић је истакао значај историјског пријатељства два народа, након чега је приређен прикладан програм историјат самог удружења са освртом на догађаје које су приређивали током свог досадашњег рада. Прослава је настављена обиласком катедрале Нотре-Даме у Сaнсу уз предавање професора Бернарда Броуса, историчара и присуством свечаном отварању за овај регион значајне историјске изложбе “Le Petit Senon“ која је посвећена археолошким открићима и историјским изворима о животу Гала на овом подручју.

Након тога, у вечерњим сатима, организована је масовна прослава (приредба и игранка), уз бројније присуство наших грађана.

Овој свечаној прослави присуствовао је, на позив председника клуба и г. Dominique Huard, помоћник градоначелника Санса, са којим је договорена даља сарадња у представљању културних пројеката значајних за Републику Србију.