| |     latinica | english  
Насловна
ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ СТРИПА У СТРАЗБУРУ (STRASBULLES), 8.-10. ЈУНА 2018.ГОДИНЕ

Република Србија је, од стране градоначелника г. Роландса Риса и организатора фестивала стрипа, позвана да буде почасни гост Фестивала Стрипа, који се одржава у Стразбуру 11-ти пут ове године.

Републику Србију је представљала група фантастичних српских аутора, који су захваљујући својој упорности успели да допутују на Фестивал, упркос отказаном лету. Групу аутора из Србије окупио је Градимир Смуђа, српски уметник - аутор стрипова, карикатуриста и сликар, уз кога су излагали: Лео Пилиповић, Р.М. Гера, Алекса Гајић, М.В. Маза, Д. Ковачевић, М.М.Брада, М.Јовановић.

У чланцима регионалне штампе, истакнут је квалитет њихових радова, који су посетиоци и публика препознали, те су имали част да им аутори лично потпишу купљене стрипове -књиге (обзиром на квалитет штампе и издања која су заиста скупоцена).

Поред аутора стрипа фестивалску атмосферу је употпунио и фолклор Асоцијације „Јединство“ из Стразбура, те од стране Конзулата Републике Србије у Стразбуру презентовани традиционални специјалитети српске кухиње и српска вина, послужени током свечаног отварања, који нису оставили никог од станих гостију равнодушним.


Верзија за штампу
Вести
ЕВРОПСКИ ФЕСТИВАЛ СТРИПА У СТРАЗБУРУ (STRASBULLES), 8.-10. ЈУНА 2018.ГОДИНЕ
ПРОСЛАВА ФРАНЦУСКО - СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА У САНСУ, 19 мај 2018,године
ПРОСЛАВА СРПСКЕ (ПРАВОСЛАВНЕ) НОВЕ ГОДИНЕ
Non-paper са главним аргументима Републике Србије о неприхватљивости чланства "Косова" у UNESCO
Архива вести