| |     latinica | english  
Насловна
ПРОСЛАВА СРПСКЕ (ПРАВОСЛАВНЕ) НОВЕ ГОДИНЕ

Конзул - шеф Конзулата је дана 13. јануара 2018. године, заједно са многобројним грађанима, по позиву председнјика Клуба  ,,Никола Тесла,, у Киргенсхаиму, надомак Милуза, прославила Српску Православну Нову годину.

Након одржаног пригодног програма ђака допунске наставе на српском језику и њиховог представљања наученог о Бадњем дану, Божићу и Новој години кроз музичко-сценске симболе српске културе, под вођством редовног наставника Снежане Милетић, присутнима се обратила и конзул. Она је, честитала Православну Нову годину свим присутним грађанима, у своје и у име државе Републике Србије, обећала им да ће Конзулат и даље давати пуну подршку животу и раду ових људи, као и сваку помоћ која је неопходна у решавању њихових питања, те им пожелела да буду поносни на своју Србију.

Прослави је присуствовао и Michael Cheray, помоћник градоначелника Киргенсхаима, са којим је договорена даља сарадња у представљању културних пројеката значајних за Републику Србију.


Верзија за штампу
Вести
ПРОСЛАВА ФРАНЦУСКО - СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА У САНСУ, 19. мај 2018. године
ПРОСЛАВА СРПСКЕ (ПРАВОСЛАВНЕ) НОВЕ ГОДИНЕ
ПОСЕТА ЦРКВИ У VALMONTU, SAINT AVOLD
ПРОСЛАВА ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ СВЕТЕ ПЕТКЕ У МЕСТУ LOUGRES, MONBELIJAR
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ
Избори за Председника Републике, гласање у иностранству
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЋЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ -ОТУЋЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
Non-paper са главним аргументима Републике Србије о неприхватљивости чланства "Косова" у UNESCO
Архива вести